Hvad er hypnose?


Hypnose kan betegnes som den tilstand, man er i mellem at være vågen og sovende. Den hypnotiserede er fysisk i en meget afslappet tilstand, imens han dog mentalt er meget koncentreret og opmærksom. Alt det der foregår omkring ham eller hende bliver sekundært, omverdenen bliver mindre vigtig, men han/hende føler sig meget tilpas og forsvinder i en slags miniferie for krop og sjæl – også kaldt trance.

Der findes mange fordomme omkring hypnosen og sjældent har disse noget med realiteten at gøre. Helt grundlæggende, så er man aldrig ens hypnotisør udleveret. Ingen ville gennemføre ting, man ikke ville gøre i en ikke-hypnotiseret tilstand. Hypnose er frivilligt.

Seriøs hypnose bør ikke blive blandet sammen med underholdningsprogrammer. Der er ikke nogen sammenhæng mellem disse to ting. Anvendt hypnose er en terapeutisk behandling med målet, at hjælpe et menneske. En omfattende uddannelse og forpligtelsen til en ansvarsfuld indsats er en forudsætning. Og hypnose er altid et spørgsmål om tillid.

Die fleste mennesker oplever hypnosen som en meget dyb og behagelig afslapning, som i bred forstand kan samlignes med en dyb meditation. Inden hypnosen bliver der typisk gennemført en udførlig samtale, hvor din personlighed og dine behov bliver afklaret.

Derefter skal man opholde sig i en behagelig stilling og hypnotisøren vil udelukkende tale til dig – ganske stille og rolig. Du vil hen ad vejen blive mere og mere afslappet. Du kommer ikke til at sove i selve hypnosen, men du har hele tiden kontrol over, hvad der sker omkring dig. Du vil hele tiden føle dig meget afslappet, men vil registrere det hele omkring dig og hvad der bliver sagt til dig.

Længden af hypnosen kan variere, alt afhængig af personlige faktorer, der spiller en rolle.

Bliver hypnosen gennemført af en uddannet hypnotisør med den nødvendige faglige baggrund, så er behandlingen uden risiko. Man sover ikke i hypnosen, men er afslappet. Man registrerer tingene omkring sig og ingen kan blive hypnotiseret imod hans vilje.